FAQ

Heb je een vraag?

Ik heb hieronder de meest gestelde vragen op een rij gezet.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Dan kun je contact  met mij opnemen door middel van het contactformulier in te vullen.

Betaling

Betaalmogelijkheden.

Op dit moment is het alleen mogelijk om de betaling vooraf te voldoen d.m.v Ideal.

Betalen via ideal. 

Kies hiervoor de optie "ideal" kies je bank en rond de bestelling af.

 

Is het niet mogelijk om met jouw bank te betalen? Neem dan hier contact met mij op. Dan zoeken we samen naar een passende oplossing. 

Bestelling ophalen in Einighausen.

 

Ophalen. 

Je kunt je bestelling ook ophalen. Kies in het bestelproces voor de optie 'Gratis ophalen in Einighausen'. Op deze manier betaal je geen verzendkosten. Zodra je de bestelling hebt afgerond, neem ik per email contact met je op voor een afhaal afspraak te maken.

 

Afhalen kan in Einighausen en alleen op afspraak. 

 

 

 

Hoe werkt het adopteren?

 

Allereerst moet het duidelijk zijn dat een plant leeft en dus ook aandacht nodig heeft. De planten die ter adoptie zijn, staan aangeboden in mijn webshop onder het kopje "adoptieplanten". Deze kun je via de webshop bestellen.

Voor iedere plant vraag ik een kleine vergoeding. Dit omdat iedere plant bij binnenkomst nieuwe aarde en liefde krijgt. Tevens wordt er achter de schermen veel aandacht en tijd in de planten gestoken. Daarnaast gaan 9 van de 10 adoptie planten ook nog eens de deur uit met een mooie sierpot.

Na adoptie is de plant eigendom van jou!

Zoals de adoptie plant op de foto staat, zo ontvang je hem wanneer je overweegt deze te kopen. Als er dus een sierpot om de plant van de foto zit, dan krijg je deze dus incl de sierpot. Tevens groeit een plant natuurlijk, dus het kan zijn dat deze er wat anders uitziet tijdens ontvangst. Plantjes van Birke doet daarnaast wel alle moeite om de webshop "up to date" te houden.

 

 

Hoe werkt het doneren?

 

Alle soorten kamerplanten zijn van harte welkom. Van klein tot groot. En van vetplant tot varen. Maar ook materiaal zoals aarde, plastic binnenpotjes, sierpotten enzovoort kan ik goed gebruiken! Deze kun je allemaal plaatsen in de donatie kist. Deze kist staat van maandag t/m zondag overdag buiten. De kist is te vinden op Bergerweg 37 in Einighausen.

Past jouw donatie niet in de kist? Geen probleem, je mag het ook gerust ernaast plaatsen. 

 

Retourneren.

 

Het kan wel eens voorkomen dat je een bestelling retour wilt sturen. Wellicht omdat het product toch niet bevalt of misschien is er een andere reden waarom je de bestelling toch niet zou willen hebben. Wat de reden ook is, je hebt het recht je bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te retourneren. 

Het product wat je retour stuurt dient wel in een ongebruikte en goede staat te zijn.

Wil je iets retour sturen? neem dan hier contact met mij op.

Retourkosten zijn voor eigen rekening.
Wanneer je gebruikt hebt gemaakt van gratis verzending voor je bestelling (boven €75,-), en je wilt de bestelling graag retourneren. Worden deze kosten (€7,50,-) alsnog in rekening gebracht voor de klant.

 

Producten die niet geretourneerd kunnen worden.

De planten/stekjes en sale producten die je via deze webwinkel koopt hebben wettelijk gezien een beperkte houdbaarheid en kunnen daarom niet geretourneerd worden. Het herroepingsrecht is dan ook niet van toepassing. De verkoop is hiermee na succesvolle betaling definitief. 

Natuurlijk wil ik altijd graag met je naar een oplossing zoeken. Dus mocht er onverwacht toch iets zijn met jouw plant wanneer je deze net hebt ontvangen, neem dan gerust contact met mij op en komen we samen vast tot een goede oplossing!

 

Verzending & levering.

Op het moment verstuurd Plantjes van Birke haar producten alleen binnen Nederland.

 

Verzendkosten.

De vermelde prijzen zijn exclusief verzendkosten. Vanaf €75-, worden er geen verzendkosten in rekening gebracht. De verzendkosten bedragen €7,50 per pakket. kleine en lichte producten, zoals bijvoorbeeld de adoptie stekjes box, zullen als brievenbuspakje verzonden worden. Deze levering bedraagt €5,00.

De verzendkosten worden berekend op basis van de grote van de bestelling. De totale kosten voor de verzending worden weergeven tijdens het afrekenen van de bestelling.

 

Verzending. 

Verzenden gebeurt van maandag t/m donderdag met de koeriersdienst DHL. Wanneer je een bestelling plaatst zal ik deze zo snel mogelijk verzenden. Een pakketje zal gemiddeld 1 a 2 dagen onderweg zijn. 

Levering.

Wanneer je een plant besteld is het altijd aan te raden de plant eerst thuis nog even te laten acclimatiseren wanneer je deze binnen krijgt. Plantjes van Birke verpakt zeer zorgvuldig, ook krijgt iedere plant voor vertrek nog wat extra liefde en aandacht. Wanneer er onverhoopt toch iets mocht zijn met jouw planten bij aankomst, wil ik altijd met je naar een oplossing zoeken. Echter is Plantjes van Birke niet aanspreekbaar op fouten van het postbedrijf. Verzenden is dus geheel op eigen risico!

Ophalen. 

Je kan je bestelling ook ophalen. Kies in het bestelproces voor de optie 'Gratis ophalen in Einighausen'. Op deze manier betaal je geen verzendkosten en ik neem per email contact met je op voor een afspraak te maken. Afhalen kan in Einighausen en alleen op afspraak. 

 

Verzending bij extreem hoge of lage temperaturen
Op het moment dat er extreem hoge of lage temperaturen worden verwacht, kan de bestelling (planten) helaas niet verstuurd worden. Er worden geen bestellingen met planten verstuurd als er temperaturen van 30 graden boven nul of lager dan 8 graden boven nul worden verwacht.