Over mij...

 

Hey! Ik ben Birke. 

Enkele jaren geleden was ik erg vaak in het tuincentrum te vinden, op zoek naar planten die er het slechtst aan toe waren. Zo zocht ik planten uit waarvan de bladeren niet zo mooi waren of planten die simpelweg schreeuwden om hulp.
Deze planten nam ik mee naar huis om ze vervolgens lekker op te knappen en ze een tweede kans te geven. Hier was ik goed in en had er een leuke hobby aan. Een hobby waarbij er geen haast is, niets moet en gewoon alles op eigen tempo kan. Maar zoals ik al zei was ik èrg vaak in het tuincentrum te vinden. Dus na verloop van tijd stond mijn kamer toch wel erg vol met opgeknapte planten. En tegelijkertijd wilde ik ze ook stuk voor stuk een nieuw thuis geven, want weggooien kon ik natuurlijk niet.

 

Met de tijd ging ik me steeds meer verdiepen in de plantenwereld en kwam ik er steeds meer achter hoe het nu allemaal in zijn werk gaat. Langzamerhand viel mij bijvoorbeeld op dat alleen de bloeiende orchideeën tentoongesteld werden en planten die niet meer zo mooi uitzagen of planten die te lang stonden werden in de groenbak gegooid, alleen omdat ze “niet meer verkoopbaar zijn”.

 

Ik persoonlijk vind het erg dat wij, als mens, zo met de natuur omgaan.
Zo respectloos.
Niet alleen in de plantenwereld maar ook in onze wereld gaan we erg slordig met de natuur om. Helaas draait het dan ook in de meeste gevallen alleen om geld, massa en onze belangen.
We kunnen onze belangen namelijk erg moeilijk opzij zetten voor de belangen van de natuur. Alles moet zo snel, goedkoop en makkelijk mogelijk gaan.
En of dit nu ten koste gaat van onze aarde maakt tegenwoordig, helaas, niets meer uit.
“De economische groei gaat tenslotte voor…”

 

Ik, als Plantjes van Birke, wilde hier graag verandering in brengen. Dus besloot ik om een Plantenasiel te beginnen genaamd Plantjes van Birke. Hier is iedere kamerplant welkom en krijgt iedere kamerplant een tweede kans. Want waarom zou een kamerplant die er minder goed uitziet er niet meer toe doen?
Op het moment komen er regelmatig kamerplanten binnen die door woning-ontruimingen helaas hun oorspronkelijke thuisadres kwijt raken. Deze vang ik met alle liefde op. Maar daarnaast mag ik ook vaak plantjes verwelkomen die via de donatie kist zijn binnengebracht. Dit zijn vaak planten die helaas geen match zijn met hun eigenaar of bijvoorbeeld planten waar de zorg teveel voor wordt.

 

Met volle kracht en zelfvertrouwen ben ik aan dit avontuur begonnen en wat heeft het goed uitgepakt. Ik heb al zo ontzettend veel planten aan een nieuw thuis mogen helpen. Maar daarnaast ook ontzettend veel mensen blij mogen maken met een groene vriend!

 

11 maart 2022, dè dag dat ik 18 werd en dè dag dat ik officieel mocht zeggen dat ik eigenaar ben van mijn eigen bedrijf!
Een dag om nooit te vergeten natuurlijk.
Ik heb van mijn hobby mijn “werk” mogen maken. En wat ben ik daar onwijs dankbaar voor. Wanneer ik met de planten bezig ben voelt het namelijk niet als werken. Wanneer ik met de planten bezig ben dan voel ik me vrij en gelukkig, maar vooral heel sterk dat ik dit heb mogen bereiken.

Durf jezelf te zijn, durf te vertrouwen op je intuïtie, durf in je kracht te gaan staan en het belangrijkste…

 

DURF TE DOEN!

 

(Zo kom je er namelijk wel ; )