Waarom "kattengras"?

Katten hebben de natuurlijke behoefte om gras te eten. Kattengras is daarom een goede en natuurlijke bijvoeding voor je kat. Buitenkatten eten graag gras wat ze hier en daar tegenkomen, echter is dit helemaal niet zo goed als dat het lijkt. Ze kunnen namelijk tijdens het eten van gras, wat ze tegenkomen, ook veel andere giftige stoffen binnenkrijgen. Gras of ander groen is namelijk vaak behandeld met pesticiden en andere chemische stoffen. 

 

Voor de binnenkat is het ook een zeer goede bijvoeding. Doordat de binnenkat alleen maar het groen van de kamerplanten om zich heen heeft, gaan ze hier vaak van eten (ook goed voor je kamerplanten dus.) Maar het is niet verstandig om je kat dit te laten doen, veel kamerplanten zijn namelijk giftig voor katten, honden en zelfs kleine kinderen.

 

Geef je kat niet teveel kattenras in één keer, katten kunnen namelijk gulzig zijn. En dan kan het voorkomen dat bij het opbraken een sprietje in de keel of boven het zachte verhemelte blijft steken of in de neusholte terecht komt en vast blijft zitten. Je kan het beste iedere dag wat sprietjes afknippen en dit aan je kat geven. Honden vinden het ook wel eens lekker om een vers sprietje te krijgen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.