Werking van edelstenen op planten.

In deze blog leg ik je uit welke edelstenen een positieve werking hebben op planten. En vertel ik je hoe je edelsteen water kunt maken.

Krachten van edelstenen.

Zoals je misschien al eens gehoord hebt, hebben edelstenen krachten en kunnen ze je bijvoorbeeld helpen wanneer je veel stress hebt of als er angst is. Edelstenen hebben niet alleen een positieve werking bij mensen maar ook planten kunnen er goed op reageren. Zo bevordert aventurijn de groei en bloei van de plant, bergkristal kan een plant helpen wanneer deze wat extra liefde nodig heeft en zo helpt zwarte toermalijn tegen ongedierte en bevordert daarnaast ook de groei van je groene vriend.

Hoe je edelstenen kunt gebruiken.

Je kunt er voor kiezen om de edelsteen op de aarde te leggen bij de plant. Maar je kunt er ook voor kiezen om de steen te begraven in de aarde van de plant, let wel op dat je een edelsteen gebruikt die tegen vocht kan. Maar daarnaast kun je ook de plant(en) voeden/water geven met edelsteen water, hoe je dat maakt leg ik je hieronder uit. Door edelstenen aan het water toe te voegen, geef je de energie van de steen mee aan het water. 

Wat doet edelsteen water?

Een fijne manier om de kracht van edelstenen te gebruiken, is door het maken van edelsteen water. Water heeft het vermogen om de intentie/de kracht van haar omgeving op te nemen. Door edelstenen aan je water toe te voegen, geef je de energie van de edelsteen mee aan het water. Wat ook leuk is om te weten, is dat je dit water zelf natuurlijk ook kunt drinken. Bij het maken van het water zijn er een paar dingen waarop je moet letten (vooral als je het zelf opdrinkt).

  • Je kunt het beste glas gebruiken waarin je het water daadwerkelijk gaat maken.
  • Reinig vooraf de edelstenen op een manier die je het fijnste vindt. Door de stenen te reinigen kunnen ze ontladen van negatieve energie, deze wil je natuurlijk ook niet in het water :). De voornaamste manier om de stenen te reinigen is om ze minimaal 5 minuten onder stromend water te houden.
  • Niet alle edelstenen zijn geschikt om edelsteen water van te maken, zo zijn sommige edelstenen zelfs giftig en er zijn edelstenen die kunnen versplinteren. Ik raad je aan edelsteen water te maken van rozenkwarts (zelfliefde), amethist (rust) en bergkristal (helderheid).
  • Gebruik het water binnen 48 uur.

Zo maak je edelsteen water.

  1. Leg de gereinigde edelstenen in een glas en schenk er water bij
  2. Laat het water 24 uur staan (bewaar bij voorkeur niet in de koelkast). Zo heeft het water de tijd om de energie en kracht van de edelstenen op te nemen.
  3. Als je het water zelf gebruikt, drink het dan binnen 48 uur op.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.